LTO3 header, alle informatie over LTO3, landschap canada

Vragen en antwoorden over LTO3 – FAQ

Hoeveel capsules zitten er in een potje LTO3?

In een potje LTO3 zitten 90 capsules.

Hoelang doe je met een potje LTO3?

De meeste mensen doen gemiddeld ongeveer 1 maand met een potje LTO3. Dit geldt wanneer je elke dag 3 capsules slikt. De duur is dus geheel afhankelijk van de dosering en de frequentie van het gebruik. Zo zijn er mensen die ervoor kiezen LTO3 enkel doordeweeks te gebruiken. Je doet dan ongeveer 6 weken met een potje wanneer je 3 capsules op een dag slikt. Hooggevoelige mensen of kinderen die maar 1 of 2 capsules per dag slikken doen wel 2 maanden of langer met een potje. Ook zijn er mensen die voor een optimale avondwerking aan het eind van de middag nog 2 capsules bijslikken. Die doen vanzelfsprekend minder lang met een potje.

Wat is LTO3 en wat doet het?

LTO3 kopen, het origineel. Wat is LTO3

LTO3 is een hoog kwalitatief natuurlijk en ecologisch supplement dat uw lichaam ontspant terwijl u helder en alert blijft. Het verbetert de concentratie zowel bij kinderen als volwassenen. Mensen geven aan dankzij LTO3 meer rust, ontspanning en een betere stressbestendigheid te ervaren. Ook werkt LTO3 opbeurend, verbeterd het de nachtrust en verminderd het de prikkelgevoeligheid.

Wat is de beste LTO3 dosering?

De aanbevolen dosering van LTO3 gaat naar lichaamsgewicht, maar het verschilt erg per persoon. De algemene richtlijnen voor een juiste LTO3 dosering zijn:

– Kinderen tot 45 kilo: 2 capsules, ten minste 10 minuten voor het ontbijt innemen.

– Volwassenen en kinderen vanaf 45 kilo: 3 capsules, ten minste 10 minuten voor het ontbijt.

Deze dosering volstaat meestal, maar bij heftige klachten helpt het soms om een hogere dosis te nemen.

Bij hooggevoelige mensen treden soms in het begin wat bijwerkingen op. In dat geval wordt geadviseerd direct de dosis te verlagen naar 1 of zelfs een halve capsule per dag. In de loop van enkele dagen kunt u de dosis langzaam gaan verhogen. Het lichaam kan dan beter wennen aan de ingredienten. De bijwerkingen geven doorgaans aan dat het lichaam goed reageert op de LTO3, waardoor je meestal op termijn een positief effect zult ervaren.

Een halve capsule is te nemen door een capsule te openen en de inhoud te vermengen met wat appelmoes of drinken. Geen suikerhoudende dranken, het liefst gewoon wat water.

Hoe snel werkt LTO3?

LTO3 slaat vaak al vanaf de eerste dag aan. Het effect is ongeveer 45 minuten na inname merkbaar. Bij sommige mensen duurt het een paar dagen of zelfs een paar weken, voordat LTO3 begint aan te slaan en in uitzonderlijke gevallen kan het tot wel 2 maanden duren voordat de werking optimaal is.

Waarom LTO3 op de nuchtere maag innemen?

Voor een goede opname van LTO3 in het bloed is het belangrijk dat het maag-darmkanaal zo leeg mogelijk is. Vooral suiker en melkproducten kunnen de opname enigszins belemmeren.

Hoe kan ik het beste LTO3 innemen?

Het beste kunt u LTO3 ten minste 10 minuten voor de maaltijd met water of sap innemen. Voor de best mogelijke opname met iets waar geen suikers aan toegevoegd zijn. Geraffineerde suiker kan de opname van LTO3 in het bloed enigszins belemmeren. Ook melkproducten kunnen de opname belemmeren omdat deze een slijmlaag in de darmen kunnen achterlaten. Wacht minimaal 10 minuten na inname van LTO3 voordat u melkproducten nuttigt en minimaal 1 uur voordat u geraffineerde suikers neemt.

Hoe lang werkt LTO3?

Gemiddeld blijft LTO3 ongeveer 8 – 12 uur na inname werken. Wanneer u voor het eerste met de inname begint duurt het soms enkele dagen, of in zeldzame gevallen zelfs enkele weken, voordat het effect begint door te werken in het lichaam. Indien u LTO3 al een tijdje slikt en dan stopt, kan de werking nog enkele dagen merkbaar zijn voordat het effect verdwijnt.

Mag LTO3 tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden?

LTO3 kan in principe veilig tijdens de zwangerschap en borstvoeding geslikt worden. Het advies is wel altijd om het voor de zekerheid voor te leggen bij uw huisarts. Je kunt aangeven dat LTO3, l-theanine bevat, wat de serotonine en dopamine levels in de hernensen verhoogt. Ook zit er visolie en blauw glidkruid in.

Mijn kind krijgt de capsules niet doorgeslikt. Kan LTO3 ook anders worden ingenomen?

Ja. Speciaal hiervoor is LTO3 smaakloos (No Taste) ontwikkeld. Je kunt de capsules gemakkelijk openen en de inhoud ervan vermengen met wat drinken, of een hap appelmoes of iets dergelijks. Liefst zonder toegevoegde suikers en ook geen melkproducten want deze kunnen de opname van LTO3 belemmeren. Je kunt het poeder ook vermengen met een lepel pure diksap of een andere suikervrije siroop. Dat werkt vaak goed. Aan de smaakloze variant van LTO3 zit geen sterke vissmaak.

Als ik na 2 weken geen effect merk, kan ik dan maar beter stoppen met LTO3?

Het kan een tijdje duren voordat de effecten van LTO3 duidelijk worden. Als u na een paar weken nog geen effect merkt, kunt u het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat LTO3 dan toch aan.

Werkt LTO3 bij iedereen?

LTO3 blijkt bij zo’n 95% van de mensen positief aan te slaan. Vaak met groot succes. Er is helaas geen enkel middel of medicijn dat altijd bij iedereen werkt. Als je na een paar weken nog geen effect merkt, kun je het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat LTO3 dan alsnog aan. Een definitieve conclusie kun je pas trekken na 6-8 weken. Helaas heeft een kleine groep er uiteindelijk toch geen baat bij.

Wat zijn de ingrediënten in LTO3?

In LTO3 zitten 3 ingrediënten die samen in een speciefieke verhouding een synergetsich effect hebben. Dit betekent dat zij elkaars werking versterken. De ingrediënten zijn L-theanine, Visolie (Sementis) en Blauw glidkruid.

In LTO3 smaakloos / LTO3 no taste zit geen Sementis, maar een ander soort ecologisch visoliecomplex. Dit is een zeer kwalitatief natuurlijk ingrediëntencomplex met vitamine C en MEG-3®. MEG-3 is een smaakloos, veredeld en extreem zuiver visolieconcentraat dat tot stand komt dankzij het gepatenteerde Powder-loc™ micro-inkapseling proces. Het bevat hoogwaardige Omega-3 vetzuren EPA & DHA en een antioxidatief werkend oceanisch DNA.
Zowel de normale LTO3  als de LTO3 smaakloos hebben dezelfde werking.

De ingrediënten zijn zowel in de reguliere LTO3 als de smaakloze variant, allen ecologisch en van de hoogst mogelijkse zuiverheid. Hierdoor is LTO3 niet vergelijkbaar met elk ander product met deze ingrediënten. Meer over de samenstelling van LTO3 capsules, uitgebreide productinformatie en de werking van de ingrediënten in LTO3 vindt u via onderstaande link:

> Uitgebreide LTO3 productinformatie, samenstelling en de werking

Wat zijn de voordelen van LTO3?

Voordelen van LTO3 zijn dat het voor veel mensen rustgevend en opbeurend blijkt te werken, terwijl het 100% natuurlijk is. Tevens verbeterd het veelal de concentratie, helpt het bij de stressbestendigheid en zenuwen, en bevorderd het bij velen de nachtrust. Een ander groot voordeel van LTO3 is dat het geen rebound effect kent. Het bekende effect dat bij veel stimulerende medicatie optreed wanneer deze uitwerken.

Daarnaast is LTO3 veilig te gebruiken vanaf 3 jaar en er zijn geen contra-indicaties bekend met andere medicijnen of (homeopathische) middelen. Er worden nauwelijks bijwerkingen gemeld voor LTO3.

Wat zijn de nadelen van LTO3?

Er zijn weinig nadelen van LTO3 te bedenken. Het is een natuurlijk supplement dat voor veel mensen erg goed blijkt te werken en veilig vanaf 3 jaar is te gebruiken. We kunnen 3 nadelen bedenken. Een nadeel is dat LTO3 niet altijd voor iedereen even goed werkt. Dit geldt eigenlijk voor elk supplement of medicijn maar het is iets om rekening mee te houden. Het blijkt voor zo’n 95% van de mensen goed aan te slaan. Soms al vanaf de eerste dag en soms kan het enkele dagen of soms enkele weken duren voordat de werking optimaal is.

Een tweede nadeel is de prijs. Een potje is niet goedkoop, dit heeft te maken met de hoge kwaliteit ingredienten. Dit zijn allemaal ecologsiche ingredienten, een nog betere standaard dan biologisch.

Als laatste nadeel willen we benadrukken dat hoog sensitieve mensen in het begin soms een toename van klachten ervaren. Het beste is om dan de dosis direct te verlagen naar 1 capsule. De toegenomen klachten trekken dan snel weg en de dosis kan dan langzaam opgebouwd worden.

Heeft LTO3 bijwerkingen?

Sinds LTO3 in 2004 in Canada op de markt gekomen is zijn er geen heftige bijwerkingen bekend. Bij hoog gevoelige mensen blijkt soms in het begin een toename van de klachten op te treden. Het helpt dan de dosis direct te verlagen naar 1 of zelfs een halve capsule per dag en zonodig langzaam op te bouwen. Je kunt een halve capsule per dag nemen door de capsule te openen en dan ongeveer de helft op te lossen in wat suikervrij drinken of een hap eten en dan de dag erna de capsule met de andere helft te nemen. Deze toename van klachten is meestal een positief signaal dat het lichaam reageert op LTO3 en bij juiste dosering veel profijt kan gaan geven.
Bij een bestaande visallergie kunnen er in zeldzame gevallen allergische reacties optreden. We raden in dit geval aan de LTO3 niet of in zeer lage dosering te gebruiken.

Is overdosering van LTO3 mogelijk?

Nee, in de bijna 20 jaar dat LTO3 gebruikt wordt (voornamelijk in Canada) zijn er geen meldingen geweest van overdosering.

Is LTO3 gevaarlijk?

Nee, LTO3 wordt al bijna 20 jaar op de markt gebracht in Canada. Er zijn nooit meldingen geweest van gevaarlijke reacties of contra-indicaties met medicijnen.

Kan LTO3 samen met medicatie worden genomen?

Ja, sinds LTO3 in Canada in 2004 op de markt is gebracht zijn er geen meldingen geweest van negatieve effecten in combinatie met medicijnen of andere middelen. Wel kunt u uw medicatie het liefst minstens 30 minuten na inname van LTO3 innemen. Antidepressiva die aangrijpen op het serotoninesysteem kunnen beter minimaal 2 uur na inname van LTO3 genomen worden. We raden aan om altijd even te overleggen met uw arts.

Is LTO3 veilig voor kinderen?

Ja, kinderen vanaf 3 jaar kunnen LTO3 veilig nemen. Wanneer het doorslikken van de capsules problemen geeft kan gekozen worden voor LTO3 no taste. Dat is de smaakloze variant. Deze capsules kun je open maken en vermengen met wat water of appelmoes. Beter niet met suikerhoudende dranken.

Welke zorgverzekeraar vergoedt LTO3?

PNOzorg was jarenlang de zorgverzekeraar die LTO3 vergoede in een aanvullend pakket. Helaas is dit gestopt. Onderstaande ZI-nummers waren daarvoor in gebruik maar deze registratie is nu stopgezet en zodoende zijn de nummers dus ook niet meer actief.

ZI-nummer LTO3 origineel: 15855015

Zi-nummer LTO3 smaakloos: 15855023

De voornaamste reden voor het niet vergoeden is dat LTO3 een voedingssupplement is en als zodanig niet voor vergoeding in aanmerking komt. Vergoeding van zorgverzekeraars kan van tijd tot tijd veranderen. Het is raadzaam uw zorgverzekraar zelf om informatie te vragen. Mogelijk wilt uw zorgverzekeraar wel vergoeden indien u dankzij LTO3 van bepaalde medicatie afraakte. Het is het proberen waard.

Waar kun je LTO3 kopen?

LTO3 kopen, het origineel. Wat is LTO3

Het beste koop je LTO3 bij de officiële geautoriseerde distributeur. Zie de link hieronder. Zij hebben de expertise en staan rechtstreeks in contact met de producent. Het voordeel is dat zij u professionele nazorg bieden, bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste dosering of voor verdere vragen. U betaalt er altijd de laagste prijs en zij leveren met gratis verzendkosten vanaf 2 potjes. Wilt u LTO3 zelf proberen? Via onderstaande link koopt u bij de geautoriseerde distributeur.

> LTO3 kopen bij de officiële geautoriseerde distributeur