LTO3 Productinformatie – Samenstelling en werking ingrediënten


Samenstelling LTO3 capsules

Samenstelling: 
Capsules met L-Theanine uit glutaminezuren, natuurlijke extracten van viskuit (Sementis*) met daarin 21 – 31% als antioxidant werkend zee-DNA en Glidkruid (Scutellaria lateriflora – alleen bovengrondse delen).

Ingrediënten:
L-Theanine, viskuitextract (Sementis), Blauwe Glidkruid, Pullulan (Capsule), scheidingsmiddel magnesiumstearaat. (Meer informatie over de werking van deze ingrediënten in LTO3 vindt u verderop op de pagina)

Inhoud 1 potje:
90 capsules = 30,24 g

Houdbaarheidsdatum:
(zie etiket)

Werkzame bestanddelen:

Per
100 g

Per 2 capsules
dagdosering

Per 3 capsules
dagdosering

L-Theanine

29,8 g

200 mg

300 mg

Viskuit

29,8 g

200 mg

300 mg

Blauwe
Glidkruid

14,9 g

100 mg

150 mg

 

Uitgebreide informatie over de werking van de ingrediënten in LTO3

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver.

LTO3 samenstelling en werking ingredienten

L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.

L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen.

L-Theanine beschermt het brein tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alphagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert.

In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.

Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd. Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg; het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur.

 

Visolie in de reguliere LTO3: Sementis

Sementis is een viskuitextract van atlantische wilde haring. Dit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21 tot 31%), een krachtige antioxidant die effectief is bij stress en oververmoeidheid. Sementis bevat verder vitamine C (404 +/-150μg/100g), Zink (10-60μg/100g) en Selenium(0,1-2,0μg/100g) Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

 

Visolie in de LTO3 ‘No Taste’: Omega 3-DHA-Poeder(-NG)

LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.

Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

 

Blauwe Glidkruid (Scutellaria Lateriflora

Het Blauwe Glidkruid in de capsules dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en voor vermindering van stress, angsten, nervositeit en spanningen, ook bij psychische belasting. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust.

 

Dosering LTO3

(naar gewicht)

Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules.
Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en duurt 8 tot 12 uur.

Let op:
De meeste mensen zien meteen de eerste dag/dagen resultaat, maar in sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat u een positieve uitwerking bespeurt. Heb geduld en geef uw lichaam de tijd om te wennen aan LTO3. Vergeet niet dat LTO3 een natuurlijk product is en niet op dezelfde manier werkt als farmaceutische producten. Pas na 2 maanden kunnen er conclusies worden getrokken over de werking van LTO3 en de beste dosering. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen effect.

Voor lto3 ervaringen kunt u hier terecht.

 

LTO3 kopen

Klik hieronder op het plaatje om lto3 te bestellen:

lto3 bestellen


43 reacties op “LTO3 Productinformatie – Samenstelling en werking ingrediënten

 1. Hallo,

  Heeft er iemand ervaring met reguliere anti depressiva en Lto3?
  ik heb add en hsp.
  ik slik a.d tegen mijn angsten e.d, kun je dit evt. samen gebruiken,aangezien Lto3 een natuurlijk product is.

 2. Mag je meer dan 3 capsules per dag?,het ging heel goed bij onze dochter maar hebben het idee dat ze wat terug valt op dit moment.ze gebruikt 3 capsules voor het ontbijt in de ochtend. Vriendelijke groeten, Jessica van den boom

  • Hoi Jessica, dit kan mogelijk even een tijdelijke dip zijn. Je mag naar mijn weten een hogere dosis nemen maar vraag het voor de zekerheid even na bij de leverancier. Je kunt ook smiddags nog 2 extra capsules nemen.

 3. Ik ben heel gelukkig met LTO3
  Het geeft me meer rust, meer zelfvertrouwen, ik kan dingen makkelijker aan, het geeft ook rust in mijn denkwereld. Ik neem ‘smorgens twee tabletjes bij ontbijt. En zo smiddags om een uur of drie nog één.
  Ik ben een volwassen vrouw, en had nog nooit van dit natuurlijk middel gehoord.
  Omdat ik allergie heb voor vis, ik hoef het maar te ruiken en het gaat al mis bij mij, ben ik heel blij met deze tabletten,
  Alle lof voor LTO 3 ,
  de zorgverzekering zou het in zijn/haar pakket moeten opnemen.

 4. Goede morgen.

  Waarom staat op het potje: per 3 capsules 450 gr visolie , en op het overzichtje hier : 300gr ? Dat klopt niet. Ik zou graag de juiste hoeveelheid werkzame stoffen vermeld hebben.

  • Hallo Erica,

   Dan heb je de lto3 no taste gekocht. Deze is smaakloos en speciaal gemaakt voor mensen die de capsules niet makkelijk kunnen doorslikken. Als je deze dan openmaakt en door bijvoorbeeld wat water mengt proef je geen sterke vissmaak.
   De werking is verder vrijwel hetzelfde.

 5. Kan ik LTO3 combineren met:

  – amitriptyline (een trycyclisch antidepressivum)
  – metoprolol (een selectieve betablokker)
  – rizatriptanen (aanvalsmedicatie bij migraine)

  ?

  Bedankt alvast!

  • Hallo,
   Hiervoor kan je het beste altijd even een arts raadplegen en vraag het eens na bij de distributeur van lto3. Zij zijn gespecialiseerd in lto3 en het gebruik ervan.
   Wel is bekend dat er in al ruim 12 jaar van lto3 nooit contra-indicaties bekend zijn geworden met andere medicijnen en supplementen.

 6. Kun je de LTO 3 No taste capsules ook goed gebruiken door de capsules in geheel door te slikken? Mijn zoontje blijkt het slikken van de No taste capsules prettiger te vinden dan als ik de inhoud van de capsules oplos. Is de werking dan even sterk bij doorslikken van deze no taste capsules?

  • Hallo Laura,
   De lto3 no taste is eigenlijk gemaakt voor mensen die de capsule willen open maken. Doordat er een andere inkapseling is gebruikt proef je geen nare vissmaak.
   Als je wel de lto3 capsule kunt inslikken dan kan je beter gewoon de normale lto3 kopen.
   Het inslikken van een lto3 no taste capsule is overigens geen probleem en niet van negatieve invloed op de werking ervan.

   • Hallo,

    Ik heb dit keer de no taste variant gekocht.. maar nu ik dit lees heb ik daar spijt van. Is de werking van de gewone toch iets sterker?

    Mvg n.

    • Hallo, De werking is in principe gelijk, hoewel sommige klanten een voorkeur hebben voor één van de beide varianten. En dat is net zo vaak voor de ene als voor de andere soort. Ik zou de No Taste gewoon proberen. Dan weet je welke van de twee het beste voor jou werkt.

 7. Hallo, ik ben een HSP er en slaap echt heel licht, zit heel erg in mijn hoofd dus altijd aan het denken en aan het piekeren. Ik wil meer rust in mijn hoofd. Ben bovendien erg angstig en schrikachtig. Zou dit kunnen helpen ?

 8. We gebruiken nu ruim 1,5 jaar LTO3 met volle tevredenheid, maar merken nu verandering. Ons zoontje is 7,5 jaar en 24 kg, maar zijn concentratie verslechterd. Hij zegt zelf ook ik ben zoooo druk. Nu vragen we ons af of de dosering aangepast mag/kan worden.

  • Hallo Anne, lto3 is in principe veilig tijdens de borstvoeding en zwangerschap te gebruiken maar het wordt altijd aangeraden om het even voor te leggen aan de huisarts.

 9. Hallo. Ik wil dit graag gaan proberen. Ben vaak lui en chaotisch in wat ik doe. Ik wil van alles maar het lukt me gewoon niet. Ben snel afgeleid. In mn vrije tijd plof op de bank voor de tv of met mn telefoon en weer een dag voorbij. Nu heb ik gehoord dat je dit niet mag gebruiken als je borstvoeding geeft. Ik geef nu alleen maar smorgens vroeg nog de borst zou ik ze dan toch na de borstvoeding kunnen gebruiken omdat de volgende borstvoeding pas weer na ongeveer 22u is?

  • Hallo Jose,
   Ja dat is prima.
   Lto3 mag je gewoon tijdens de borstvoeding en zwangerschap nemen. Aangeraden wordt wel om het altijd even voor te leggen bij de huisarts omdat het mogelijk in een specifieke situatie zou kunnen afwijken.

 10. Hallo, ik heb een vraag ondanks dat ik lees dat er geen contra indicaties bekend zijn, zou ik willen weten of ik het kan innemen (‘s ochtends) omdat ik ook schildkliermedicatie heb (Euthyrox op dit moment). Dit om te weten of het de werking van de medicatie beinvloed. Komt nogal precies. Ben overdoseerd geweest met schildkliermedicijn met veel klachten als gevolg. Wellicht verschillende redenen: overstap van Thyrax naar ander merk (ivm leveringsprobleem), overgang, pschych klachten,ADD/HSP?

  • Goedendag Elize,
   Dergelijke vragen kun je het beste voorleggen bij de leverancier van lto3. Wat wij erover kunnen zeggen is dat er, inmiddels in bijna 15 jaar van het bestaan van lto3, geen contra-indicaties bekend zijn met andere middelen en medicijnen.

   • Dag Eline, het lijkt me dat je ongeveer dezelfde klachten hebt als mij. Heb je de lto3 ingenomen met de schildkliermedicatie? Ik gebruik momenteel Lthyroxine en ben ook op zoek naar een middel om meer rust in mijn hoofd te brengen. Zonder dat ik meer moe word… Bedankt voor je reactie!

 11. Mijn zoon is bijna 4 en HSP en wellicht een adhd-klant, net als ik, alleen heb de gecombineerde versie ADD/ADHD. Ik gebruik overigens reguliere medicatie waar ik mij goed bij voel.
  Maar voor mijn zoon wil ik dat nu en in toekomst niet. Mag je LTO bijvoorbeeld door melkproducten mengen (Bijvoorbeeld melk met ontbijtgranen) of door limonade? Ik heb al LTO in huis, omdat ik het eerst voor mijzelf had aangeschaft, geen idee of dit de smaakloze versie is. Overigens vind ik 2 supplementen pd wat veel voor een 3 jarige van 14 kg. Graag jullie advies. Vriendelijke groet, Jennifer

  • Het wordt afgeraden om LTO3 in te nemen met melk en suiker. Dit kan de opname van de werkzame stoffen belemmeren. Er zijn mensen die aangeven hier geen mindere werking door te ervaren maar in theorie zou het kunnen.
   Hiermee kun je het beste zelf experimenteren. De algemene richtlijn is om de capsules 10 minuten voor het ontbijt in te nemen. Wacht minimaal 10 minuten na het slikken van de capsules met het nuttigen van melk. Producten waar suikers aan toe zijn gevoegd kun je beter tot een uur erna vermijden. Natuurlijke fruitsuikers zijn geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *