LTO3 Productinformatie – Samenstelling en werking ingrediënten

Samenstelling LTO3 capsules

Samenstelling: 
Capsules met L-Theanine uit glutaminezuren, natuurlijke extracten van viskuit (Sementis*) met daarin 21 – 31% als antioxidant werkend zee-DNA en Glidkruid (Scutellaria lateriflora – alleen bovengrondse delen).

Ingrediënten:
L-Theanine, viskuitextract (Sementis), Blauwe Glidkruid, Pullulan (Capsule), scheidingsmiddel magnesiumstearaat. (Meer informatie over de werking van deze ingrediënten in LTO3 vindt u verderop op de pagina)

Inhoud 1 potje:
90 capsules = 30,24 g

Houdbaarheidsdatum:
(zie etiket)

Werkzame bestanddelen:

Per
100 g

Per 2 capsules
dagdosering

Per 3 capsules
dagdosering

L-Theanine

29,8 g

200 mg

300 mg

Viskuit

29,8 g

200 mg

300 mg

Blauwe
Glidkruid

14,9 g

100 mg

150 mg

 

Uitgebreide informatie over de werking van de ingrediënten in LTO3

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver.

LTO3 origineel

L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.

L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen.

L-Theanine beschermt het brein tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alphagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert.

In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.

Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd. Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg; het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur.

 

Visolie in de reguliere LTO3: Sementis

Sementis is een viskuitextract van atlantische wilde haring. Dit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21 tot 31%), een krachtige antioxidant die effectief is bij stress en oververmoeidheid. Sementis bevat verder vitamine C (404 +/-150μg/100g), Zink (10-60μg/100g) en Selenium(0,1-2,0μg/100g) Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

 

Visolie in de LTO3 ‘No Taste’: Omega 3-DHA-Poeder(-NG)

LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.

Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

 

Blauwe Glidkruid (Scutellaria Lateriflora

Het Blauwe Glidkruid in de capsules dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en voor vermindering van stress, angsten, nervositeit en spanningen, ook bij psychische belasting. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust.

 

Dosering LTO3

(naar gewicht)

Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules.
Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en duurt 8 tot 12 uur.

Let op:
De meeste mensen zien meteen de eerste dag/dagen resultaat, maar in sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat u een positieve uitwerking bespeurt. Heb geduld en geef uw lichaam de tijd om te wennen aan LTO3. Vergeet niet dat LTO3 een natuurlijk product is en niet op dezelfde manier werkt als farmaceutische producten. Pas na 2 maanden kunnen er conclusies worden getrokken over de werking van LTO3 en de beste dosering. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen effect.

Voor lto3 ervaringen kunt u hier terecht.

 

LTO3 kopen

Klik hieronder op het plaatje om lto3 te bestellen:

LTO3 bestellen

92 gedachten over “LTO3 Productinformatie – Samenstelling en werking ingrediënten

 1. Ik ben hoog sensitief, labels cvs-me, fybromyalgie, ik wil dit middel graag uit proberen maar er staat dat het door de dunne darm wordt opgenomen. Nu ben ik geopereerd aan mijn darmen, 15 cm einde dunne darm en klein stukje v dikke darm, waar ook de b12 wordt opgenomen en bij mij dus niet meer lukt. Is dat met dit middel ook het geval?

 2. Ik heb over het algemeen redelijk last van hoofdpijnen. Sinds ik lto3 slik, geen last meer. Nu ben ik sinds een paar dagen gestopt en prompt weer last ban hoofdpijn. Herkent iemand dit? En zou t kunnen dat lto3 iets aan ingrediënt heeft wat deze hoofdpijn wegneemt? Het was nl niet vanwege de hoofdpijnen dat ik lto3 slikte. Dus zou een mooie bijkomstigheid zijn.
  Dat ik gestopt ben heeft met een medisch onderzoek te maken, dus niet met de werking.

 3. Hallo, Ik heb een pot besteld. Ik ben hoopvol gestemd en zou heel
  Blij zijn met wat meer rust in hoofd en lijf. Nu gaat ADD ook vaak samen met verslavingen en in mijn geval zijn dat eetbuien (snoep, suikers). Ik ben erachter dat dit voor mij een moment van rust geeft als
  Mijn hoofd vol zit met gedachten en alles wat ik nog ‘moet’ als moeder van 3 kinderen en een baan in het onderwijs. Kan LTO3 bijdragen aan het verminderen van die eetbuien zodat ik me bv echt kan focussen op een gezondere levensstijl.
  Ik ben benieuwd of mensen daar ervaring mee hebben.

 4. Hallo ik wou graag als je lto drie caspsules pak in de ochtend ik dan met avond eten ook gewoon me eigen visolie kan pakken wie ik al jaren slik of krijg ik dan te veel visoli binne alvast bedankt

 5. Hallo, mijn zoon van 7 slikt nu een week 2 capsules no taste. Ivm ADD.
  Deze maken we open en neemt het poeder met water. Op zijn gedrag positieve werking vinden wij. Hij heeft alleen lichamelijk last, hele week geen eetlust en diarree, kan dit een bijwerking zijn?

 6. Hallo, ik wil dit middel ook graag gaan gebruiken. Maar als ik er s’nachts beter op wil slapen, moet ik dan ook in avond een capsule nemen? want ik ben overprikkeld verklaard en burn out, heb een GAS(dwz overmatig piekeren en overbezorgd. Maak te veel cortisol aan en heb veel stress en onrust in mijn lijf en hoofd. vicieuze circle van stress, onrust, slecht slapen, burn out etc moet doorbroken worden. Wil geen antidepressiva en of slaapmiddelen vanwege bijwerkingen en verslaving eraan. Hoe zit dat met lto3? Kun je dar ten alle tijden mee stoppen?Of moet je dat dan afbouwen? of maak je dan zelf iets niet meer aan en zit je er vooralsnog altijd aan vast?

  • Hallo Femke,
   Lto3 kan je inderdaad ondersteuning bieden voor de slaap. Daarvoor kun je dan het beste in de avond een uur voordat je naar bed gaat 2 of 3 capsules nemen op een zo leeg mogelijke maag. Lto3 werkt niet verslavend en daar kun je zonder afbouwen mee stoppen. Eventuele klachten die lto3 liet verdwijnen kunnen dan natuurlijk wel terugkomen.

 7. Mijn dochter (14 jaar en in ieder geval HSP-er), slikt het sinds 2 dagen met meer rust in haar hoofd en wat minder gespannenheid als effect. Dat is dus heel positief. s Nachts is ze nog wel erg gespannen want dan is het uitgewerkt. Zo blijft ze in cirkeltje van te weinig slapen wat haar niet helpt met opknappen van haar overspannenheid/paniekgevoel.
  Mag zij een extra dosis nemen voor het slapen gaan? Bijv na het avondeten om 8 uur? En zo ja hoeveel capsules?

  • Dag Carina, u kind uw kind zonder problemen aan het eind van de middag of begin avond lto3 geven voor een betere nachtrust. Je kunt dan 1 capsule minder geven dan de normale dosis. Voor een sterker effect mag je nog een capsule extra geven. Hiermee kun je zelf kijken wat het beste effect biedt.

  • Hallo Kim, er zijn geen enkele aanwijzingen dat LTO3 negatieve invloed kan hebben op de anticonceptie. Hier zijn ook nooit bijwerkingen over gemeld in 15 jaar tijd.

 8. Hallo,

  Mag je dit ook slikken als je zwanger wilt worden/zwanger bent? Ik heb adhd en ben hooggevoelig en wil het graag proberen. Alleen ik ben bezig met zwanger worden waardoor ritalin etc. Dus niet mag. Vandaar mijn vraag.

  • Dag Laura, je kunt lto3 tijdens de zwangerschap of als je zwanger wilt worden zonder problemen slikken. Algemeen wordt aangeraden even te overleggen met de huisarts.

 9. Hallo ik ben een man van 45 jaar. Ik slik dagelijks HIV remers (Kaletra en Truvada) ik wil graag proberen LTO3 tegen mijn adhd klachten. Is dit mogelijk te combineren? En zo ja welke dosis zou je aanraden? Heb lto3 geen bewerkingen op de libido?
  Bedankt alvast, ik zie graag uw antwoord tegemoet!

  Met vriendelijke groet
  Sergio

  • Dag Sergie, LTO3 kent geen bijwerkingen op het libido. Sommige mensen geven aan er een beter libido door gekregen te hebben. Dit zou te maken kunnen hebben met het ontspannende effect dat LTO3 ook geeft. Voor wat betreft de medicatie die je gebruikt kun je het beste bij je huisarts te rechts. Er zijn dan wel geen contra-indicaties van bekend maar neem het zekere voor het onzekere.

 10. Geachte heer of mevrouw,

  Sommige merken LTO3 blijken niet alleen de aangegeven ingrediënten, maar ook gingko biloba te bevatten.
  Dit wordt niet altijd even duidelijk aangegeven.
  Is in uw preparaat ook gingko biloba aanwezig?

  Elina

  • Dag Elina, er zijn vanwege het grote succes van LTO3 van Herb-e-Concept veel namaak producten op de markt gebracht. Deze zijn echter niet vergelijkbaar vanwege andere kwaliteit van ingrediënten en/of samenstelling. De hoogwaardige kwaliteit zoals die van Sementis wordt niet toegepast in andere merken.

 11. Hallo , ik wil u het volgende vragen. Mijn vrouw van 71 jaar is al een jaar of vijf zes elk jaar in de winter periode zwaar depressief, ze gebruikt hiervoor
  clomiparine 75 % mijn vraag is of uw product LTO 3 bij 3 clomies per dag ingenomen mag worden. We hebben uw product van een oudere dame gekregen een stuk of acht om het uit te proberen. we willen weten voordat het gebruikt wordt of het kan bij de dokter medicijnen. Ik dank u dat u dit heb gelezen , en wacht eerst voor gebruik op uw antwoord .

 12. Ik eet ‘s-morgens yoghurt met muesli ( een eetlepel ) en fruit.
  Aan muesli is suiker toegevoegd, mag ik LTO3 daar mee innemen?

  • Hallo Diny,
   Je mag lto3 daarbij gebruiken maar voor een optimale werking wordt het afgeraden om het tegelijk met suiker en melk te gebruiken. Alhoewel meerdere mensen aangeven hier geen last van te ervaren.
   Aangeraden wordt om het minimaal 10 minuten voor het ontbijt te slikken.

 13. Mag je het ook mengen met wat appelmoes of iets anders mijn kleinzoon van 7 jaa krijg het niet opgedronken heb al de smaakloze gekocht maar hij krijgt er braak neigingen ervan

  • Ja dat mag maar dan het liefst appelmoes waar geen extra suikers aan toe zijn gevoegd. Meestal is appelmoes ook vrij van toegevoegde suikers.
   Alle suikers die van nature aanwezig zijn is geen probleem.

 14. Hallo
  Ik weeg 130 kg
  Is de inname dan anders
  Ik heb een angst/paniek/hyperventilatie stoornis
  Heb al heel veel geprobeerd heb nu het potje binnen ben benieuwd wat heg kan doen voor mij

  • Dat zou kunnen. Je kunt het beste met 3 capsules beginnen. Of enkele dagen 2 in het geval je wat bijwerkingen ervaart in het begin. Uiteindelijk zou je naar 4 capsules kunnen gaan als dit voor jou beter lijkt te werken.

 15. Hallo,

  Ik wil graag lto3 gaan proberen maar ik gebruik op t moment ook dagelijks St. Janskruid.

  Hebben jullie onderzocht of dit middel ook invloed heeft op lto3?
  (Eventueel de werking verminderd of degelijke?)

  St.Janskruid beinvloed vele sterke medicatie’s zoals hiv-chemo-anticonceptie
  En verminderd hun werking.

  • Hallo Maud,
   Er is nooit gebleken dat lto3 niet samen kan met St. Janskruid. Lto3 kan in principe veilig met alle soorten medicatie en andere natuurlijke middelen worden geslikt. Het beste een half uur na de dosis lto3. In het geval van antidepressiva wordt aangeraden om minimaal 2 uur tussen de lto3 en medicatie te laten zitten.

 16. Mijn zoon is bijna 4 en HSP en wellicht een adhd-klant, net als ik, alleen heb de gecombineerde versie ADD/ADHD. Ik gebruik overigens reguliere medicatie waar ik mij goed bij voel.
  Maar voor mijn zoon wil ik dat nu en in toekomst niet. Mag je LTO bijvoorbeeld door melkproducten mengen (Bijvoorbeeld melk met ontbijtgranen) of door limonade? Ik heb al LTO in huis, omdat ik het eerst voor mijzelf had aangeschaft, geen idee of dit de smaakloze versie is. Overigens vind ik 2 supplementen pd wat veel voor een 3 jarige van 14 kg. Graag jullie advies. Vriendelijke groet, Jennifer

  • Het wordt afgeraden om LTO3 in te nemen met melk en suiker. Dit kan de opname van de werkzame stoffen belemmeren. Er zijn mensen die aangeven hier geen mindere werking door te ervaren maar in theorie zou het kunnen.
   Hiermee kun je het beste zelf experimenteren. De algemene richtlijn is om de capsules 10 minuten voor het ontbijt in te nemen. Wacht minimaal 10 minuten na het slikken van de capsules met het nuttigen van melk. Producten waar suikers aan toe zijn gevoegd kun je beter tot een uur erna vermijden. Natuurlijke fruitsuikers zijn geen probleem.

   • Maar natuurlijke suikers in bv. fruit blijven suikers. Wat is het verschil? Hoe kan het dat natuurlijke suikers geen probleem zijn en toegevoegde suikers (= ‘lege’ koolhydraten) wel?

    • Goeie vraag Suzanna,
     SmartVital geeft aan dat je rond de inname van LTO3 het beste geen enkele suiker in kan nemen. Wanneer je dit wel wenst te doen, bijvoorbeeld vanwege het open maken van de LTO3 capsules, dan kun je bijvoorbeeld wat vruchtensap toevoegen.
     Dit blijkt het beste te werken.
     De suikers kunnen de optimale opname van LTO3 wel belemmeren.

 17. Hallo, ik heb een vraag ondanks dat ik lees dat er geen contra indicaties bekend zijn, zou ik willen weten of ik het kan innemen (’s ochtends) omdat ik ook schildkliermedicatie heb (Euthyrox op dit moment). Dit om te weten of het de werking van de medicatie beinvloed. Komt nogal precies. Ben overdoseerd geweest met schildkliermedicijn met veel klachten als gevolg. Wellicht verschillende redenen: overstap van Thyrax naar ander merk (ivm leveringsprobleem), overgang, pschych klachten,ADD/HSP?

  • Goedendag Elize,
   Dergelijke vragen kun je het beste voorleggen bij de leverancier van lto3. Wat wij erover kunnen zeggen is dat er, inmiddels in bijna 15 jaar van het bestaan van lto3, geen contra-indicaties bekend zijn met andere middelen en medicijnen.

   • Dag Eline, het lijkt me dat je ongeveer dezelfde klachten hebt als mij. Heb je de lto3 ingenomen met de schildkliermedicatie? Ik gebruik momenteel Lthyroxine en ben ook op zoek naar een middel om meer rust in mijn hoofd te brengen. Zonder dat ik meer moe word… Bedankt voor je reactie!

 18. Hallo. Ik wil dit graag gaan proberen. Ben vaak lui en chaotisch in wat ik doe. Ik wil van alles maar het lukt me gewoon niet. Ben snel afgeleid. In mn vrije tijd plof op de bank voor de tv of met mn telefoon en weer een dag voorbij. Nu heb ik gehoord dat je dit niet mag gebruiken als je borstvoeding geeft. Ik geef nu alleen maar smorgens vroeg nog de borst zou ik ze dan toch na de borstvoeding kunnen gebruiken omdat de volgende borstvoeding pas weer na ongeveer 22u is?

  • Hallo Jose,
   Ja dat is prima.
   Lto3 mag je gewoon tijdens de borstvoeding en zwangerschap nemen. Aangeraden wordt wel om het altijd even voor te leggen bij de huisarts omdat het mogelijk in een specifieke situatie zou kunnen afwijken.

  • Hallo Anne, lto3 is in principe veilig tijdens de borstvoeding en zwangerschap te gebruiken maar het wordt altijd aangeraden om het even voor te leggen aan de huisarts.

 19. We gebruiken nu ruim 1,5 jaar LTO3 met volle tevredenheid, maar merken nu verandering. Ons zoontje is 7,5 jaar en 24 kg, maar zijn concentratie verslechterd. Hij zegt zelf ook ik ben zoooo druk. Nu vragen we ons af of de dosering aangepast mag/kan worden.

 20. Hallo, ik ben een HSP er en slaap echt heel licht, zit heel erg in mijn hoofd dus altijd aan het denken en aan het piekeren. Ik wil meer rust in mijn hoofd. Ben bovendien erg angstig en schrikachtig. Zou dit kunnen helpen ?

 21. Kun je de LTO 3 No taste capsules ook goed gebruiken door de capsules in geheel door te slikken? Mijn zoontje blijkt het slikken van de No taste capsules prettiger te vinden dan als ik de inhoud van de capsules oplos. Is de werking dan even sterk bij doorslikken van deze no taste capsules?

  • Hallo Laura,
   De lto3 no taste is eigenlijk gemaakt voor mensen die de capsule willen open maken. Doordat er een andere inkapseling is gebruikt proef je geen nare vissmaak.
   Als je wel de lto3 capsule kunt inslikken dan kan je beter gewoon de normale lto3 kopen.
   Het inslikken van een lto3 no taste capsule is overigens geen probleem en niet van negatieve invloed op de werking ervan.

   • Hallo,

    Ik heb dit keer de no taste variant gekocht.. maar nu ik dit lees heb ik daar spijt van. Is de werking van de gewone toch iets sterker?

    Mvg n.

    • Hallo, De werking is in principe gelijk, hoewel sommige klanten een voorkeur hebben voor één van de beide varianten. En dat is net zo vaak voor de ene als voor de andere soort. Ik zou de No Taste gewoon proberen. Dan weet je welke van de twee het beste voor jou werkt.

 22. Kan ik LTO3 combineren met:

  – amitriptyline (een trycyclisch antidepressivum)
  – metoprolol (een selectieve betablokker)
  – rizatriptanen (aanvalsmedicatie bij migraine)

  ?

  Bedankt alvast!

  • Hallo,
   Hiervoor kan je het beste altijd even een arts raadplegen en vraag het eens na bij de distributeur van lto3. Zij zijn gespecialiseerd in lto3 en het gebruik ervan.
   Wel is bekend dat er in al ruim 12 jaar van lto3 nooit contra-indicaties bekend zijn geworden met andere medicijnen en supplementen.

 23. Goede morgen.

  Waarom staat op het potje: per 3 capsules 450 gr visolie , en op het overzichtje hier : 300gr ? Dat klopt niet. Ik zou graag de juiste hoeveelheid werkzame stoffen vermeld hebben.

  • Hallo Erica,

   Dan heb je de lto3 no taste gekocht. Deze is smaakloos en speciaal gemaakt voor mensen die de capsules niet makkelijk kunnen doorslikken. Als je deze dan openmaakt en door bijvoorbeeld wat water mengt proef je geen sterke vissmaak.
   De werking is verder vrijwel hetzelfde.

   • Ik heb zelf last van onwerkelijk gevoel ik had paar maanden lang de lto3 smaakloos geslikt maar toen las ik dat dat was voor te mengen met water dus had ik de normale besteld maar ik merk nu dat de werking stuk minder is dus wou ik vragen of ik er wat meer capsules bij moeten pakken ik heb er nou in de ochtend drie maar kan ik er in de middag dan nog twee bij pakken alvast bedankt

    • Indien gewenst mag je extra capsules nemen Donny. De LTO3 no taste heeft in principe dezelfde werking maar het kan zijn dat het soms toch wat minder werkt. Daarom wordt de reguliere LTO3 aangeraden. Indien het slikken van de capsules echt niet lukt dan kun je voor de LTO3 no taste kiezen zodat je dit ergens door kan mengen. Dat kan bijvoorbeeld ook door wat appelmoes.

 24. Ik ben heel gelukkig met LTO3
  Het geeft me meer rust, meer zelfvertrouwen, ik kan dingen makkelijker aan, het geeft ook rust in mijn denkwereld. Ik neem ‘smorgens twee tabletjes bij ontbijt. En zo smiddags om een uur of drie nog één.
  Ik ben een volwassen vrouw, en had nog nooit van dit natuurlijk middel gehoord.
  Omdat ik allergie heb voor vis, ik hoef het maar te ruiken en het gaat al mis bij mij, ben ik heel blij met deze tabletten,
  Alle lof voor LTO 3 ,
  de zorgverzekering zou het in zijn/haar pakket moeten opnemen.

 25. Mag je meer dan 3 capsules per dag?,het ging heel goed bij onze dochter maar hebben het idee dat ze wat terug valt op dit moment.ze gebruikt 3 capsules voor het ontbijt in de ochtend. Vriendelijke groeten, Jessica van den boom

  • Hoi Jessica, dit kan mogelijk even een tijdelijke dip zijn. Je mag naar mijn weten een hogere dosis nemen maar vraag het voor de zekerheid even na bij de leverancier. Je kunt ook smiddags nog 2 extra capsules nemen.

   • Hoi,
    Dus 3 ’s morgens en voor het avondeten 2 (ivm slapen) is geen probleem voor mijn zoon van 16? Of dan beter 2 in de ochtend en in de avond 1 (of 2)?

 26. Hallo,

  Heeft er iemand ervaring met reguliere anti depressiva en Lto3?
  ik heb add en hsp.
  ik slik a.d tegen mijn angsten e.d, kun je dit evt. samen gebruiken,aangezien Lto3 een natuurlijk product is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.