LTO3 header, alle informatie over LTO3, landschap canada

LTO3 samenstelling en werking ingrediënten

Samenstelling LTO3 capsules

LTO3 Samenstelling: 
Het LTO3 supplement bestaat uit capsules met L-Theanine uit glutaminezuren, natuurlijke extracten van viskuit (Sementis*) met daarin 21 – 31% als antioxidant werkend zee-DNA en Glidkruid (Scutellaria lateriflora – alleen bovengrondse delen).

Ingrediënten:
L-Theanine, viskuitextract (Sementis), Blauwe Glidkruid, Pullulan (Capsule), scheidingsmiddel magnesiumstearaat. (Meer informatie over de werking van deze ingrediënten in LTO3 vindt u verderop op de pagina)

Inhoud 1 potje:
90 capsules = 30,24 g

Houdbaarheidsdatum:
(zie etiket)

Werkzame bestanddelen:

 

Per
100 g

Per 2 capsules
dagdosering

Per 3 capsules
dagdosering

L-Theanine

29,8 g

200 mg

300 mg

Sementis

29,8 g

200 mg

300 mg

Blauw
Glidkruid

14,9 g

100 mg

150 mg

Wat doet LTO3?

Uitgebreide informatie over de werking van de ingrediënten in LTO3

L-theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver.

LTO3 samenstelling en productinformatie. Origineel LTO3 potje.

L-Theanine verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonineniveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid.

L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen.

L-Theanine beschermt het brein tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alphagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert.

In tegenstelling tot caffeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn.

Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd. Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg; het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur.

Visolie in de reguliere LTO3: Sementis

Sementis is een viskuitextract van atlantische wilde haring. Dit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21 tot 31%), een krachtige antioxidant die effectief is bij stress en oververmoeidheid. Sementis bevat verder vitamine C (404 +/-150μg/100g), Zink (10-60μg/100g) en Selenium(0,1-2,0μg/100g) Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

Visolie in de LTO3 ‘No Taste’: Omega 3-DHA-Poeder(-NG)

LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.

Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

Blauwe Glidkruid (Scutellaria Lateriflora

Het Blauwe Glidkruid in de capsules dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en voor vermindering van stress, angsten, nervositeit en spanningen, ook bij psychische belasting. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust.

Dosering LTO3

De aanbevolen dosering van LTO3 gaat op lichaamsgewicht

Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends minimaal 10 minuten voor het ontbijt 2 capsules.
Boven de 45 kilo: ‘s ochtends minimaal 10 minuten voor het ontbijt 3 capsules.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en duurt 8 tot 12 uur.

Let op:
De meeste mensen zien meteen de eerste dag/dagen resultaat, maar in sommige gevallen kan het enkele weken duren voordat u een positieve uitwerking bespeurt. Heb geduld en geef uw lichaam de tijd om te wennen aan LTO3. Vergeet niet dat LTO3 een natuurlijk product is en niet op dezelfde manier werkt als farmaceutische producten. Pas na 2 maanden kunnen er conclusies worden getrokken over de werking van LTO3 en de beste dosering. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen effect.

Voor lto3 ervaringen kunt u hier terecht.

Bekijk onze FAQ voor antwoorden op veel gestelde vragen over LTO3.

LTO3 bestellen

116 reacties

 1. Goedemiddag,

  We slikken al visolie 50% epa en 25% dha. Kunnen we dat naast LTO3 blijven slikken, of krijg je dan teveel visolie binnen?
  En we slikken een vitamine preparaat voor tieners. Mag dat er ook naast blijven?

  Graag zou ik met iemand willen sparren die hier verstand van heeft.

  1. Hoi Sabrina,
   Als je niet ontbijt is dit geen probleem. Dit is alleen maar gunstig voor een optimale opname van LTO3. Om de opname te maximaliseren wordt geadviseerd het wat ruimer voor de maaltijd in te nemen.

 2. Kun je deze medicijnen ook slikken naast ritalin? Om de tolerantie hoog te houden en lto3 te gebruiken als extra ondersteuning, zonder hiervoor hogere dosering Ritalin voor te hoeven slikken

  Groetjes Kamiel

 3. Goedemorgen. Er wordt aangeraden niet met melkproduct te ontbijten ivm de opname van lto3.
  Is het remmende effect een gevolg van het eiwit of de calcium? Ik ontbijt met havermout met plantaardige melkvervanger, waar wel Calcium aan toe is gevoegd.
  Ik lees het graag, Marlies

  1. Plantaardige melkvervangers hebben niet het slijmvormende effect van koemelk(producten), waardoor er een heel dun slijmlaagje op de maagwand ontstaat die de opname kan belemmeren.
   Dat zal zeker niet door het calcium komen.

 4. Ik slik elke ochtend 3 capsules voor mijn add klachten, dit werkt heel goed voor mij en ik merk echt verbetering. In de avond merk ik dat de onrust in mijn lichaam terugkeert. Mag ik in de avond opnieuw 3 capsules innemen?

  1. Zeker, dat wordt veel gedaan. De werking van LTO3 houdt zo’n 10 uur aan, dus mocht je ook een avondwerking willen of beter in slaap kunnen vallen dan kun je daarvoor opnieuw een dosering innemen. Vaak volstaat 2.

 5. hallo, mijn zoon 9 jaar gebruikt nu sinds een half jaar LTO3 no taste 2 pillen in de ochtend voor het ontbijt. Hij is onder de 45 kg. maar mag hij ook 3 pillen om het iets sterker te maken of is dat teveel? groetjes Aline

 6. ja ook met dit kun je de b12 niet opnemen,
  dat heb je dus met alles daarom injecteren ,
  met ampullen opnamen probleem ,
  zeker 1 x per week spuiten .

 7. Hallo,
  Ik neem sinds 2 weken ‘s morgens 3 capsules. Ik voel me echt heerlijk. Rust in mijn hoofd en vrolijker. Toch lig ik soms ‘s avonds nog wel eens wakker. Nu heb ik gisteravond laat nog 1 lto3 genomen omdat ik niet in slaap kwam en dit werkte erg goed! Mijn vraag is nu, krijg ik dan niet te veel binnen? Want ik wil die dosis van 3 ‘s morgens eigenlijk niet verlagen. Alvast bedankt voor het antwoord!

 8. Ik ben enorme HSP en begon deze supplementen woensdag te slikken. Ik voelde veel meer rust en mijn vriend zei dat “de scherpe randjes eraf waren”. Dat merkte ik ook. Zondag was ik enorm neerslachtig tegen het depressieve aan en ik voelde niet veel en raakte snel geïrriteerd. Zondag en vandaag maandag niets genomen en het gaat al iets beter. Het is duidelijk een krachtig supplement en ben benieuwd wat er gebeurd met een lagere dosering (ik nam twee in de ochtend 1 in de avond). Bijwerkingen kunnen er dus wel degelijk zijn bij de niet juiste dosering.

  1. Beste Shanti, het is inderdaad zo dat hoog sensitieve mensen in het begin soms bijwerkingen ervaren. Vrijwel altijd van korte duur. Het wordt aanbevolen om dan de dosering te verlagen naar 1 capsule of soms zelfs maar een halve capsule en dit even aan te houden alvorens over te gaan naar 2 en uiteindelijk de reguliere dosering van 3 capsules. Je kunt er meer over lezen in onze FAQ – Wat is de beste LTO3 dosering? of bij de FAQ vraag Heeft LTO3 bijwerkingen?

 9. Het supplement werkt bij mij uitstekend! Fit, meer focus. Helaas kan ik er juist wel sneller geïrriteerd van worden, omdat ik dan erg hoog in mijn energie zit en emoties daardoor ook meer ruimte krijgen (na mijn idee), dit door mijn add klachten. Dit is de reden dat ik gestopt ben, wat ik jammer vind, want verder werkte het erg goed. Nu wil ik opnieuw beginnen, om mijn focus en zelfvertrouwen terug te krijgen. Raad u een lagere dosis aan? Heeft u ook andere tips? Hebben anderen deze ervaring gehad?

 10. Ik ben hoog sensitief, labels cvs-me, fybromyalgie, ik wil dit middel graag uit proberen maar er staat dat het door de dunne darm wordt opgenomen. Nu ben ik geopereerd aan mijn darmen, 15 cm einde dunne darm en klein stukje v dikke darm, waar ook de b12 wordt opgenomen en bij mij dus niet meer lukt. Is dat met dit middel ook het geval?

  1. Je kunt deze vraag het beste even voorleggen bij SmartVital. Zij zijn de officiële distributeur van LTO3 en hebben rechtstreeks contact met de producent.

 11. Ik heb over het algemeen redelijk last van hoofdpijnen. Sinds ik lto3 slik, geen last meer. Nu ben ik sinds een paar dagen gestopt en prompt weer last ban hoofdpijn. Herkent iemand dit? En zou t kunnen dat lto3 iets aan ingrediënt heeft wat deze hoofdpijn wegneemt? Het was nl niet vanwege de hoofdpijnen dat ik lto3 slikte. Dus zou een mooie bijkomstigheid zijn.
  Dat ik gestopt ben heeft met een medisch onderzoek te maken, dus niet met de werking.

 12. Hallo, Ik heb een pot besteld. Ik ben hoopvol gestemd en zou heel
  Blij zijn met wat meer rust in hoofd en lijf. Nu gaat ADD ook vaak samen met verslavingen en in mijn geval zijn dat eetbuien (snoep, suikers). Ik ben erachter dat dit voor mij een moment van rust geeft als
  Mijn hoofd vol zit met gedachten en alles wat ik nog ‘moet’ als moeder van 3 kinderen en een baan in het onderwijs. Kan LTO3 bijdragen aan het verminderen van die eetbuien zodat ik me bv echt kan focussen op een gezondere levensstijl.
  Ik ben benieuwd of mensen daar ervaring mee hebben.

 13. Hallo ik wou graag als je lto drie caspsules pak in de ochtend ik dan met avond eten ook gewoon me eigen visolie kan pakken wie ik al jaren slik of krijg ik dan te veel visoli binne alvast bedankt

 14. Hallo, mijn zoon van 7 slikt nu een week 2 capsules no taste. Ivm ADD.
  Deze maken we open en neemt het poeder met water. Op zijn gedrag positieve werking vinden wij. Hij heeft alleen lichamelijk last, hele week geen eetlust en diarree, kan dit een bijwerking zijn?

 15. Hallo, ik wil dit middel ook graag gaan gebruiken. Maar als ik er s’nachts beter op wil slapen, moet ik dan ook in avond een capsule nemen? want ik ben overprikkeld verklaard en burn out, heb een GAS(dwz overmatig piekeren en overbezorgd. Maak te veel cortisol aan en heb veel stress en onrust in mijn lijf en hoofd. vicieuze circle van stress, onrust, slecht slapen, burn out etc moet doorbroken worden. Wil geen antidepressiva en of slaapmiddelen vanwege bijwerkingen en verslaving eraan. Hoe zit dat met lto3? Kun je dar ten alle tijden mee stoppen?Of moet je dat dan afbouwen? of maak je dan zelf iets niet meer aan en zit je er vooralsnog altijd aan vast?

  1. Hallo Femke,
   Lto3 kan je inderdaad ondersteuning bieden voor de slaap. Daarvoor kun je dan het beste in de avond een uur voordat je naar bed gaat 2 of 3 capsules nemen op een zo leeg mogelijke maag. Lto3 werkt niet verslavend en daar kun je zonder afbouwen mee stoppen. Eventuele klachten die lto3 liet verdwijnen kunnen dan natuurlijk wel terugkomen.

 16. Mijn dochter (14 jaar en in ieder geval HSP-er), slikt het sinds 2 dagen met meer rust in haar hoofd en wat minder gespannenheid als effect. Dat is dus heel positief. s Nachts is ze nog wel erg gespannen want dan is het uitgewerkt. Zo blijft ze in cirkeltje van te weinig slapen wat haar niet helpt met opknappen van haar overspannenheid/paniekgevoel.
  Mag zij een extra dosis nemen voor het slapen gaan? Bijv na het avondeten om 8 uur? En zo ja hoeveel capsules?

  1. Dag Carina, u kind uw kind zonder problemen aan het eind van de middag of begin avond lto3 geven voor een betere nachtrust. Je kunt dan 1 capsule minder geven dan de normale dosis. Voor een sterker effect mag je nog een capsule extra geven. Hiermee kun je zelf kijken wat het beste effect biedt.

  1. Hallo Kim, er zijn geen enkele aanwijzingen dat LTO3 negatieve invloed kan hebben op de anticonceptie. Hier zijn ook nooit bijwerkingen over gemeld in 15 jaar tijd.

 17. Hallo,

  Mag je dit ook slikken als je zwanger wilt worden/zwanger bent? Ik heb adhd en ben hooggevoelig en wil het graag proberen. Alleen ik ben bezig met zwanger worden waardoor ritalin etc. Dus niet mag. Vandaar mijn vraag.

  1. Dag Laura, je kunt lto3 tijdens de zwangerschap of als je zwanger wilt worden zonder problemen slikken. Algemeen wordt aangeraden even te overleggen met de huisarts.

 18. Hallo ik ben een man van 45 jaar. Ik slik dagelijks HIV remers (Kaletra en Truvada) ik wil graag proberen LTO3 tegen mijn adhd klachten. Is dit mogelijk te combineren? En zo ja welke dosis zou je aanraden? Heb lto3 geen bewerkingen op de libido?
  Bedankt alvast, ik zie graag uw antwoord tegemoet!

  Met vriendelijke groet
  Sergio

  1. Dag Sergie, LTO3 kent geen bijwerkingen op het libido. Sommige mensen geven aan er een beter libido door gekregen te hebben. Dit zou te maken kunnen hebben met het ontspannende effect dat LTO3 ook geeft. Voor wat betreft de medicatie die je gebruikt kun je het beste bij je huisarts te rechts. Er zijn dan wel geen contra-indicaties van bekend maar neem het zekere voor het onzekere.

   1. Mijn 9 jarige zoon neemt sinds een paar maanden LTO3. Dit omdat hij moeite heeft met het concentreren op school. De eerste week na het starten nam zijn onrust op school toe. Maar na die week zagen zijn juffen een duidelijke verbetering in zijn concentratie. Zelf geeft hij aan dat z’n hoofd rustiger is.
    Zo blij mee dat we LTO3 geprobeerd hebben en dat het effect lijkt te hebben!

    1. Wat fijn Sophie dat de LTO3 zijn werk doet voor jullie zoon.
     Soms geeft LTO3 de eerste paar dagen tot inderdaad soms wel 1 of 2 weken een wat versufte werking of andere (lichte) bijwerkingen.
     Dit is eigenlijk een indicatie dat de LTO3 goed aanslaat en zijn werk gaat doen, zo ook bij jullie.
     Meestal is dit bij hoog sensitieve mensen het geval.
     Het kan dan ook helpen de dosis even te verlagen naar 1, of zelfs een halve capsule en zo langzaam op te bouwen.

 19. Geachte heer of mevrouw,

  Sommige merken LTO3 blijken niet alleen de aangegeven ingrediënten, maar ook gingko biloba te bevatten.
  Dit wordt niet altijd even duidelijk aangegeven.
  Is in uw preparaat ook gingko biloba aanwezig?

  Elina

  1. Dag Elina, er zijn vanwege het grote succes van LTO3 van Herb-e-Concept veel namaak producten op de markt gebracht. Deze zijn echter niet vergelijkbaar vanwege andere kwaliteit van ingrediënten en/of samenstelling. De hoogwaardige kwaliteit zoals die van Sementis wordt niet toegepast in andere merken.

 20. Hallo , ik wil u het volgende vragen. Mijn vrouw van 71 jaar is al een jaar of vijf zes elk jaar in de winter periode zwaar depressief, ze gebruikt hiervoor
  clomiparine 75 % mijn vraag is of uw product LTO 3 bij 3 clomies per dag ingenomen mag worden. We hebben uw product van een oudere dame gekregen een stuk of acht om het uit te proberen. we willen weten voordat het gebruikt wordt of het kan bij de dokter medicijnen. Ik dank u dat u dit heb gelezen , en wacht eerst voor gebruik op uw antwoord .

  1. Hallo Agaath, er zijn geen contra-indicaties bekend met deze medicijnen. Echter kunnen wij u echt het beste adviseren dit te bespreken met uw behandelend arts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *